Creating an Exchange 2010 DAG Fails with “Access Denied–Server Side Error”

 

Just a quick blurb today.  Was working on setting up a cross site DAG with a customer today.  Kept getting an issue where when we tried to add two existing mailbox servers to the DAG, both would fail with an “access denied” error:

 

A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: The Cluster service couldn’t access the Microsoft Failover Cluster Virtual Miniport network adapter. Verify that other network adapters are working and check Device Manager for errors associated with this adapter. If the configuration for this adapter has changed, you may have to reinstall the Failover Clustering feature on this computer. Learn more at http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=3052&kbid=973838. Error: 1062. —> Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DagTaskNetFtProblemException:

Turns out, in the past, this customer had wiped out their local administrators on the Exchange servers with a group policy run amuck!  They added things like Domain Admins in, but didn’t add in “Exchange Trusted Subsystem”.  We added that in, DAG creation worked like a charm. 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s